keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Vapaa-ajanasukkaat arvostavat luotettavia palveluita


Joutsassa vapaa-aikaansa viettävät hankkivat lomapaikkakunnaltaan päivittäistavarat, käyttävät rautakaupan palveluita ja käyvät mielellään Joutsan torilla. Erikoisliikkeetkin, kuten käsityöputiikit, suutari ja venehuolto kuuluvat kesäjoutsalaisten ostospaikkoihin. Tulos käy ilmi keväällä toteutetusta verkkokyselystä, jossa vapaa-ajanasukkailta kysyttiin Joutsan ostopalveluiden käytöstä ja alueen elinvoimaisuudesta.

Suurin osa kyselyyn vastanneista kertoo tekevänsä ruokaostoksensa Joutsassa, sekä kaupoissa että torilla. Kunnostus- ja rakennustöitä varten myös rautakauppojen ovi käy tiuhaan. Lisäksi lomalaiset ostavat erilaisia palveluita, kuten tienaurausta, halkoja ja mökkitalkkaripalveluja. Vapaa-ajalla käydään myös kampaajalla, kahviloissa ja kulttuuririennoissa. Lisäksi lomalla tarvitaan urheiluvälineitä ja lukemista laiturinnokkaan. Palveluihin ollaan pääosin myös hyvin tyytyväisiä. Tärkeää on, että asiat toimivat niin kuin on luvattu.

Kehittämisehdotuksia kyselyyn vastanneet jakavat erityisesti ruokakaupoille. Paikallisia lähituotteita toivotaan hyllyihin lisää. Myös vihannestiskiin ja muihin tuoretuotteisiin, erityisesti lihaan toivottaisiin panostusta. Vapaa-ajanasukkaiden osalta kriittistä on myös ajoitus, sillä kun lomakuntaan saavutaan usein perjantaina illansuussa, eivät hyllyt saisi ammottaa tyhjyyttään. Veneillään kaupoille saapuvat arvostaisivat, jos venesatamaan saataisiin lisää vierasvenepaikkoja.

Joutsan palveluista saadaan tietoa pääsääntöisesti Joutsan Seudusta ja kunnan verkkosivuilta. Myös yritysluettelo ja puskaradio toimivat vapaa-ajanasukkaiden tiedonlähteenä. Kysyttäessä, mitkä ovat sellaisia arjen hoidettavia asioita, jotka voisit hoitaa kuntoon jo lomapaikkakunnallasi, mikäli sopiva palvelu olisi saatavissa, vastataan pankkiasiat, lahjatavaroiden hankinta, reseptien uusiminen sekä auton huolto ja katsastus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti