torstai 25. lokakuuta 2012

Keskustelua lähiruuasta

Tänään kokoontui joukko ruoan tuottajia, jalostajia, jakelijoita ja käyttäjiä keskustelemaan paikallisen tuotannon nykytilasta, haasteista ja mahdollisuuksista.
Ehdottoman tärkeää oli se, että ihmiset saatiin kohtaamaan, vaihtamaan ideoita ja pohtimaan yhdessä. Myös tietoa vaihdettiin, löytyi ehkä joku uusi mahdollinen myyntikanava tai yhteistyön mahdollisuus.
Oli mahtavaa kuulla, että laadukkailla paikallisilla tuotteillamme on hyvä kysyntä! Markkinointi on yksi sellainen asia, jossa voimia voi ja kannattaa yhdistää. Uusien asiakassegmenttien tunnistaminen ja tavoittaminen luovat edellytyksiä kasvulle.
Suurempiakin haasteita on, kuten lihantuotannon säädös- ja pykäläviidakko. Sen ratkaisemiseen ei pelkkä tahto riitä, mutta asioihin tulee pyrkiä vaikuttamaan pitkäjänteisesti.
Lähiruokaporukan mielestä keskustelunavaus oli niin tarpeellinen, että sitä kannattaa jatkaa alueellisella työpajalla tammikuussa. Maakunnallinen Pro Ruoka -hanke kutsuu siis porukkaa uudemman kerran kokoon Joutsassa ensi vuoden alkupuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti