keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Joutsa - hyvä paikka asua kirjoitus- ja valokuvauskilpailu pakettiin


Joutsa – hyvä paikka asua kirjoitus- ja valokuvakilpailun tuotoksissa näkyi monia tuttuja teemoja, kuten luontoa ja lupsakkaa meininkiä sekä paikallistapahtumia. Hyvän asuinpaikan avaimina näyttäytyvät myös hyvät harrastuspaikat ja paikalliset ihmiset. Kirjoituksissa vertailtiin Joutsaa muihin paikkakuntiin ja erityisesti suuriin kaupunkeihin. Nuorten teksteissä pohdiskeltiin mahdollista muuttoa pois Joutsasta opiskelun tai töiden perään. Vanhemmat kirjoittajat kertasivat syitä Joutsaan paluulle tai sinne jäämiselle. Valokuvissa esiteltiin erityisesti luontoa ja yhteistä tekemistä.

Kilpailuun osallistui yhteensä 17 valokuvaa ja 14 kirjoitusta. Valokuvasarjan voittajaksi tuomaristo valitsi Leila Backmanin kuvan ”Heinähulinat”, jossa Leivonmäen kansallispuiston ystävät hoitavat niittäen Syysniemen ketoa. Tuomaristo kuvaili valokuvaa näin:
”lämminhenkinen kuva, sopii mainiosti kilpailun henkeen – talkootyöllä on iso merkitys. Asetelmallisesti kiinnostava”

”Välittyy aito joutsalainen yhdessä tekemisen meininki sekä perinteikkyys”

”kuvassa on onnistunut sommitelma ja rytmi etu- ja taka-alan hahmojen kesken. Kateellinen katselija tahtoo mukaan heinätöihin!”

Kirjoituskilpailun voittajaksi nousi Pasi Rantanen kirjoituksellaan Joutsa – hyvä ja helppo paikka asua. Tuomariston perusteluissa kirjoituksesta sanottiin näin:
”Tämä on hyvin kirjoitettu teksti, jossa on löydetty olennaisia ja erityisesti Joutsaan liittyviä asioita persoonallisen kokemuksen kautta.”

”vastasi selkeimmin ja kokonaisvaltaisimmin alkuperäiseen kysymykseen Joutsan vetovoimasta. Kirjoituksessa haettiin omaa näkökulmaa. Ydinviesti on, että ihmiset tekevät Joutsasta hyvän paikan asua. Tämä varmasti pätee kaikkiin paikkoihin, mutta kirjoittaja kehystää viestinsä tyylikkäästi yhdistelemällä analyyttista pohdiskelua ja henkilökohtaisia muisteloita Joutsasta. ”

Kaikille avoin kilpailu käytiin kesällä 2013. Kilpailun tuomaristo arvioi ja pisteytti kaikki kilpailutyöt nimettöminä. Tuomaristoon kuuluivat Joutsan vapaa-ajanasukkaat Maarit Skogberg ja Esko Kurvinen, opiskelija Riitu Pirkkalainen, kirjastonjohtaja Nina Kuikka sekä päätoimittaja Markku Parkkonen.
Kilpailun tuotokset ovat nähtävillä laajemmin näyttelyssä maaliskuussa 2014 Joutsan kirjastolla ja huhtikuussa Leivonmäen kirjastolla.

Onnittelut vielä voittajille ja kiitokset kaikille osallistumisesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti