perjantai 23. maaliskuuta 2012

Kulttuurivoimaa

Kävin eilen tapaamassa Haihatuksen Merjaa ja Raimoa. Juttelimme kulttuurista ja elinvoimasta ja olimme yhtä mieltä siitä, että nämä kaksi asiaa kulkevat käsikädessä.

Kulttuurilla ja taiteella tiedetään olevan merkittäviä vaikutuksia paitsi ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen, myös yhteisöjen ja alueiden kehittämiseen. Kulttuuri yhdistyy myös voimakkaasti talouteen, jolloin puhutaan elämystaloudesta ja luovasta taloudesta. Alueiden taloudellisen menestyksen katsotaan olevan entistä enemmän sidoksissa innovaatioihin ja luovuuteen, jota ammennetaan kulttuurista. (kts. esim. Luovien vastakohtaisuuksien maaseutu 2010.)

Erityisesti maaseutukunnissa on mielestäni tärkeää yhdistää voimia elinvoimaisuuden aikaansaamiseksi. Tämän hankkeen tavoitteet ovat niin moninaiset, että nyt voisi olla hyvä koettaa myös uudenlaista yhteistyötä.

PS. Tuo aiemmin mainitsemani raportti oli pinossa työpöydälläni ja kun sitä selasin huomasin, että kuvitus on Merja Metsäsen/Haihatuksen käsialaa. Mahtava yhteensattuma!

3 kommenttia:

 1. Kiitos käynnistäsi, keskustelumme oli antoisaa.
  Huomasitko muuten että maintsemasi Opetusministeriön julkaisu on Haihatuksen kuvittama :) Se tuli perinpohjin tutuksi kuvitustyötä tehdessä ja toivoisimme Joutsan päättäjienkin siihen tutustuvan tärkeän asian takia.
  Kannattaiskohan hankkeen mennä myös Facebookiin. Siellä on aktiivisia joutsalaisia ihmisiä ja yhdistyksiä, joten tiedonkulku ja verkostoituminen voisi olla sujuvaa sitäkin kautta.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Laitetaan tuo facebook -ajatus kypsymään.

  Tiia

  VastaaPoista